Pages

1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Φτάνοντας στο μηδέν: Μηδενίζουμε… τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους, τις διακρίσεις

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι "Getting to Zero", το οποίο αντανακλά τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS για την περίοδο 2011 - 2015 "Zero New HIV Infections. Zero Discrimination. Zero AIDS Related Deaths"...
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Ομιλία με θέμα Ανεργία, Οικονομική Κρίση και Εκκλησία

Σε συνέχεια των εποικοδομητικών ομιλιών που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, δίπλα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με κεντρικό θέμα την Ανεργία, την Οικονομική Κρίση και την Εκκλησία.

Πρώτος ομιλητής ο οικονομολόγος-λογιστής κ. Θάνος Πανταζής θα αναπτύξει την ομιλία του με θέμα «Ανεργία και οικονομική κρίση» και θα αναφερθεί στα είδη και στα αίτια της ανεργίας σε σχέση με την σημερινή οικονομική κρίση, καθώς και για τα οικονομολογικά στοιχεία του φαινομένου...
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Ο Παντελής Καψής νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στα γραφεία του ΔΟΛ… μετακομίζει η Ν.Δ.

Χτες το βράδυ, δηλαδή κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας της ΕΣΗΕΑ, το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να ανακοινώσει και επίσημα τον διορισμό του δημοσιογράφου Παντελή Καψή, σε ρόλο Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Ο κ. Καψής προέρχεται από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) και μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής στα ΝΕΑ και μετά στο ΒΗΜΑ, διακριθείς για τις επιθέσεις του στη ΝΔ. Είναι επίσης γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Καψή...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Απεργιακό μπαράζ σε όλη τη χώρα

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν με την κυβέρνηση Παπαδήμου οι εργαζόμενοι. Αντιδρούν στις περικοπές σε δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, που επέβαλε το Μνημόνιο, αλλά και στις περικοπές που έρχονται και διαδηλώνουν ότι η αλλαγή προσώπων χωρίς την αλλαγή πολιτικών είναι κενό γράμμα.

Τον απεργιακό χορό άνοιξαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Ακολουθεί, την Πέμπτη, η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε πολιτικές που θεωρεί όχι μόνον άδικες...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Προχωρά η κατασκευή της υπεραγοράς στην Αλεξανδρούπολη

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, κυρίως δικαστικού χαρακτήρα, το έργο της κατασκευής πολυκαταστήματος στον δρόμο Αλεξανδρούπολης – Αεροδρομίου, όπως φαίνεται, μπαίνει στην τελική ευθεία. Πρόκειται για μία υπεραγορά, στην οποία θα λειτουργούν δύο καταστήματα, το Carrefour και το Praktiker, όπου αναμένεται να απασχοληθούν περίπου 200 εργαζόμενους.

Η υπεραγορά αφορά έκταση 45 στρεμμάτων, στον κόμβο της Εγνατίας οδού πριν τον Απαλό, και αποτελείται από κτήριο 9.000 τ.μ. ισογείου και 1.885 τ.μ. υπογείου με πλήρη διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου 36 στρεμμάτων και 450 - 500 θέσεις στάθμευσης. Η συνολική δαπάνη θα...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Βοήθεια από την Δημοτική Αστυνομία στην διαδικασία για την απαλλαγή από το Ειδικό Τέλος Ακινήτου

Η διαδικασία για την απαλλαγή από την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτου για όσους το δικαιούνται, απαιτεί μια διαδικασία, που αν λάβουμε υπόψη την κοινωνική προέλευση και την πληθυσμιακή κατηγορία που οι δικαιούχοι ανήκουν, τότε θα τη χαρακτηρίζαμε ιδιαίτερα πολύπλοκη.

Αυτό άλλωστε διαπιστώθηκε και από την Δημοτική Αστυνομία Αλεξανδρούπολης κατά τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου, όπου προσέφυγαν συμπολίτες μας, αναζητώντας βοήθεια για την συγκεκριμένη διαδικασία...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Susan Elizabeth Phillips - Contemporánea.


Primera Dama.

Cordelia Litchfield Case, hija de un poderoso político y viuda de un presidente asesinado, ha pasado toda su vida bajo el escrutinio del servicio secreto y de la prensa. Cuando su padre insiste en que continúe con sus deberes sociales de primera dama para el nuevo presidente soltero, ella decide liberarse de su glamorosa prisión y vivir la vida como una americana más. Sabe que no puede eludir al servicio secreto para siempre, pero cada momento que pasa como ciudadana anónima es algo que no tiene precio.Mat Joric es un pelele en manos de una mujer en problemas. Cuando su ex-mujer fallece y le deja encargado de sus dos hijas, accede a llevarlas de la costa este a casa de su abuela en Iowa. No había recorrido demasiado camino cuando se apiada de otra mujer y se ofrece a llevarla a cambio de que se ocupe del bebé y de la adolescente. Nealy acepta su oferta. Pero nunca se imaginó que podría llegar a perder el corazón por las dos niñas y el apuesto hombre que cree es un trabajador de la siderurgia. Cuando Nealy descubre su verdadero oficio, Mat desea haber confesado antes. Entretanto, están embarcados en una aventura como Nealy jamás ha conocido. Pero el servicio secreto le sigue de cerca el rastro y, a pesar de sus esfuerzos, está destinada a ser cazada. La cuestión es: ¿Qué le sucederá a esta especie de familia cuando sean encontrados?




Toscana para Dos.

La doctora Isabel Favor, autora de un best-séller de autoayuda, lo pierde todo en pocas semanas y se da cuenta de que puede solucionar la vida de todo el mundo excepto la suya. Arruinada, decide ir a Italia para darse un respiro. Allí conoce a Lorenzo Gage, un actor disoluto en plena crisis existencial… y al que le tienta la idea de seducir a una mujer como ella. Isabel comprenderá entonces que ha escapado de un caos para caer en otro.


Η "Rodelinda" του Χέντελ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Προάγωνες για την όπερα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 19:00

Με την παράσταση «Ροντελίντα» του Χέντελ που θα μεταδοθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 στις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, σε ζωντανή σύνδεση με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, συνεχίζονται οι μεταδόσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αναπτυξιακής Ροδόπης με τον Όμιλο Αντέννα.

Στο διάλειμμα της όπερας θα γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίαση της ορχήστρας EcoArt band στο σύνολό της. Πρόκειται για ένα σχήμα αποτελούμενο από Κομοτηναίους καλλιτέχνες, με κατοχυρωμένη την πατέντα κατασκευής...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Φθινοπωρινές παρατηρήσεις στο Δέλτα Έβρου

Στην καταγραφή ορνιθοπανίδας του Φορέα Διαχείρισης στο Δέλτα Έβρου, έγιναν αρκετά σημαντικές παρατηρήσεις, με τους πληθυσμούς των υδροβίων να αυξάνονται.

Παρατηρήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

Oι Φαλαρίδες Fulica atra έφτασαν τα 10.015 οι Πρασινοκέφαλες Anas platyrhynchos τις 12.828, τα Σφυριχτάρια Anas penelope τα 8.032, οι Xουλιαρόπαπιες Anas clypeata τα 1.271, τα Kιρκίρια Anas crecca τα 2.015, οι Βαρβάρες Tadorna tadorna 257, οι Καπακλήδες Anas strepera 210 και οι Ψαλίδες Anas acuta 70.
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Δράσεις της HelMSIC για την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS

Ημερίδα και street action για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το AIDS

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τ.Ε. Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS (1 Δεκεμβρίου) σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα "Θετικές Ιστορίες" την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:00, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινίας, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν εξαίρετοι Καθηγητές Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

"Σου 'φεξε" τυχηρέ Αλέξη για τις εκλογές του 2012! 12…880 plus, τυχηροοό!

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η Άννα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα «ΠΑΣΟΚ plus».

Έτσι όπως το άκουσα στην αρχή το plus από την Άννα Διαμαντοπούλου στο ΣΚΑΙ, νόμισα ότι είπε "ΠΑΣΟΚ πλατς" (έκατσε η βάρκα), πράγμα πολύ φυσικό μετά από το "Baxanal" της διακυβέρνησης της τελευταίας διετίας που βιώσαμε...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Αρχίζει το σίριαλ της… επόμενης δόσης

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα

Δείτε μόνο πόσοι μήνες χρειάστηκαν για να επουλωθεί το τραύμα από την κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πολ Τόμσεν και τους υπόλοιπους αξιωματούχους της τρόικας, που στις αρχές Σεπτεμβρίου, έφυγαν περίπου… διωκόμενοι από την Ελλάδα, για να τους παρακαλάμε στη συνέχεια να επιστρέψουν.

Το θρίλερ διαρκείας έληξε απόψε, με το Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα. Έτσι… κουνάμε όλοι μαζί το μαντίλι στο Μνημόνιο 1, που θα παραχωρήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Εκδρομή Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαγίας στην Ονειρούπολη

Ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Παλαγίας Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Ονειρούπολη Δράμας, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011.

Η αναχώρηση από την Παλαγία είναι στις 10:30 π.μ. και η επιστροφή από την Δράμα στις 19:30 μ.μ. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται.

Η τιμή συμμετοχής είναι 10 ευρώ το άτομο.
Δηλώσεις συμμετοχής - πληρωμή στα γραφεία του Συλλόγου...
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Όταν στον Γοργοπόταμο στέλνεις τον Γραμματέα Καταναλωτή είναι ώρα να φεύγεις!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. Μιλώντας στο «Σπίγκελ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε πως δεν είναι αλάνθαστος. «Κάναμε λάθη», είπε.

«Και εγώ ο ίδιος έκανα λάθη». Από την απάντησή του, βέβαια, δεν προκύπτει πως θέλει να παραδεχθεί ποια ακριβώς ήταν τα λάθη του – κάτι ψέλλισε για καθυστερήσεις και υπερβολικά βάρη στον λαό...
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Συνεδρίασε το Συντονιστικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Συνεδρίασε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Αλεξανδρούπολης με κύριο θέμα την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων όπως χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, παρουσία των Αντιδημάρχων Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνη Βαμβακερού και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστου Γερακόπουλου, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντικών...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Προσοχή στο χοιρινό κρέας από τη Βουλγαρία

Μόνιμη κατάσταση τείνει να γίνει για τους κατοίκους του Βορείου Έβρου η καταναλωτική μετανάστευση προς τις γειτονικές πόλεις της Βουλγαρίας, καθώς όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, τόσο η αναζήτηση καλύτερων τιμών οδηγεί στις αγορές της γειτονικής χώρας.

«Μόνο που απαιτείται προσοχή» λένε οι αρχές, σε σχέση με ορισμένες καταναλωτικές συνήθειες όπως αυτές των τροφίμων. Στα καύσιμα και στα είδη σούπερ μάρκετ, πολλές φορές προστίθενται και οι αγορές των κρεατικών, της οικογένειας, «κάτι το οποίο ενέχει κινδύνους» σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Συνάντηση Περιφερειαρχών με τον Επίτροπο Όλι Ρεν στις Βρυξέλλες

Εντατικά «σεμινάρια» ξεκίνησαν από τη Δευτέρα οι Περιφερειάρχες στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Περιφερειαρχών και των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας στις Βρυξέλλες από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου γύρω από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ευκαιρίες που προσφέρονται από τα κοινοτικά προγράμματα για τις νέες διευρυμένες αυτοδιοικήσεις, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Επίτροπο για την Οικονομική Πολιτική Όλι Ρεν...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Reyes Monforte


La Rosa Escondida.

Tras dejar atrás la violencia, la pérdida de los suyos y un duro desengaño, Zehera busca comenzar en nuestro país una nueva vida, pero su coraje y su capacidad de sobreponerse a la adversidad no serán suficientes para enfrentarse a las mafias, al odio racial y al deseo de venganza; solo la fuerte unión con su hermana, la amistad incondicional de una española que salva su vida y un nuevo amor serán capaces de vencer el cruel destino que le hará reencontrarse con su pasado. Una novela en la que se mezclan el amor y la amistad con la dura realidad de la inmigración, las mafias y la lucha por salir adelante sin recursos. Aunque se trata de ficción, esta tercera obra también recoge historias auténticas, fruto de una profunda investigación por parte de la autora, de hecho la protagonista deberá permanecer en el absoluto anonimato por estar amenazada por las mafias


Un Burka por Amor.

Una noche María Galera se puso en contacto con el programa de Reyes Monforte en Punto Radio. Su voz llegaba clara desde Afganistán pidiendo ayuda y relatando su increíble historia: había conocido en Londres a un afgano del que se había enamorado perdidamente, hasta el punto de casarse, convertirse al islam y seguirle hasta su país de origen donde había tenido que acatar las estrictas leyes del régimen talibán. Con el comienzo de la guerra ambos habían quedado atrapados en aquel remoto país, sin dinero ni documentación, y en unas pésimas condiciones de vida que no impidieron a María dar a luz a dos hijos. Su tercer embarazo y la preocupación por la seguridad de su familia la empujaron a buscar ayuda para salir del país, algo que consiguió gracias a un empresario mallorquín que se conmovió escuchando sus palabras, llenas de sufrimiento y desesperación, a través del programa.Hoy, ya desde Mallorca y a través de la periodista que consiguió escucharla, nos narra su historia de amor incondicional, pasión y lucha por sobrevivir en un país y una cultura extrañas.
Descargar

Δίκτυο Φίλων Σαμοθράκης για την ανάπτυξη του νησιού

Κάλεσμα σε επιστήμονες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, που θέλουν να προφέρουν στους τομείς του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, ώστε να δημιουργήσουν το Δίκτυο Φίλων της Σαμοθράκης, συμμετέχοντας ενεργά στο σχεδιασμό της ανάπτυξης και του μέλλοντος αυτού του τόπου, απηύθυνε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός.

Σε δηλώσεις του, δηλώνει αισιόδοξος ότι η προσπάθεια θα βρει υποστηρικτές, γιατί «η Σαμοθράκη έχει σε όλο τον κόσμο φίλους, που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, αποκτούν γη και επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί και επιθυμούν να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες και την παρουσία τους»...
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Ψάρι - μετανάστης απειλεί τον Έβρο

Ένα νέο είδος ψαριού του γλυκού νερού ανακαλύφθηκε στον Έβρο από τους ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας στους παραπόταμους και στον κεντρικό ρου του ποταμού.

Ο Νεογωβιός του Πόντου (Neogobius fluviatilis), όπως φανερώνει το όνομά του, έχει εισαχθεί στη χώρα μας ως ξενικό είδος, καθώς ζει στους ποταμούς της Μαύρης Θάλασσας, στον Δούναβη και στη θάλασσα του Μαρμαρά. «Υποψιαζόμαστε ότι αυτό το είδος έχει έρθει από τη Βουλγαρία. Ο Νεογωβιός του Πόντου είναι ένα μεσαίου μεγέθους ψάρι, που φθάνει το πολύ τα 18 έως 20 εκατοστά...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Ανεπανάληπτο αλαλούμ με την εφεδρεία

Η χθεσινή πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο συνοδεύθηκε από ένα ανεπανάληπτο αλαλούμ. Υπηρεσίες που αναγκαστικά βάζουν λουκέτο επειδή αποχωρούν οι μοναδικοί υπάλληλοι που απασχολούνταν σε αυτές, φορείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, αφού δεν υπάρχει πλέον το κατάλληλο προσωπικό, και οργανισμοί στους οποίους δεν εκδόθηκε καμία διαπιστωτική πράξη επειδή οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταλήψεις, συνθέτουν ένα πρωτοφανές σκηνικό χάους.

Όλα αυτά αποδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας..» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Δημιουργία Κίνησης Πολιτών για την Κοινωνική Αλληλεγγύη

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η     

Καθώς η κρίση που βιώνουμε σήμερα στην Πατρίδα μας δεν φαίνεται να κοπάζει - τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον - αποφασίσαμε να μην παραμείνουμε θεατές της ανέχειας και της εξαθλίωσης μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας. Συνεχίζοντας την μακροχρόνια παράδοση της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του, δημιουργήσαμε την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με κίνητρο την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και, κατ΄ επέκτασιν, προς την Πατρίδα μας...
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Έλληνες βουλευτές με καταθέσεις στην Ελβετία

Λογαριασμούς στην Ελβετία διατηρούν Έλληνες βουλευτές, σύμφωνα με τον Ελληνοελβετό συνάδελφό τους Ι. Ζησιάδη που δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά δεν έχουν ανοιχτεί «γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις κωφεύουν εδώ και χρόνια».

Μιλώντας στην εκπομπή "Έρευνα", στο MEGA, ο κ. Ζησιάδης υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν προχώρησε, γιατί “οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί και του ΠΑΣΟΚ έχουν πολλά χρήματα στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμοί, όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου”...
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης είχε ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου

Συνεχίζοντας τις επαφές με εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής ο Επικεφαλής του Επιμελητηριακού συνδυασμού «Ο Έβρος Μπροστά» Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη. Η συνεργασία των δύο ανδρών κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Χατζηκωνσταντίνου να ενημερώνει το Δήμαρχο για το πρόγραμμα, τους στόχους, το όραμα και τις δράσεις του συνδυασμού.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μεταξύ άλλων δήλωσε:
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Ευρωπαϊκή Ένωση - Άξιζε τον κόπο;

του Παναγιώτη Γεωργόπουλου

Το 1981 η Ελλάδα, μετά από προσπάθειες ετών, πέτυχε την πλήρη ένταξή της, στην τότε ΕΟΚ και σήμερα Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν μια στρατηγική της επιλογή. Ήταν τελικά η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα, την ωφέλησε στην μέχρι τώρα πορεία της; Για να το πούμε αυτό θα πρέπει να δούμε για ποιους λόγους η Ελλάδα επέλεξε, την ένταξη της στην Κοινότητα.

Οι λόγοι αυτοί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, μπορούν να συνοψισθούν στους εξής:...
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Συνάντηση Χρήστου Σκεύα με Άδωνι Γεωργιάδη για το λιμάνι

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης υπεύθυνο για θέματα Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη, θα συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Χρήστος Σκεύας.

Στη συνάντηση ο κ. Σκεύας θα θέσει το ζήτημα της επέκτασης της σιδηροδρομικής σύνδεσης μέχρι τον νέο προβλήτα των containers, καθώς και το πολύ κρίσιμο θέμα της απευθείας σύνδεσης του λιμανιού με το εθνικό οδικό δίκτυο και την Εγνατία Οδό, καθώς μέχρι και σήμερα η μεταφορά των εμπορευμάτων γίνεται μέσα από το οδικό δίκτυο της πόλης...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στη δίνη της κοινωνικής κρίσης παρέμεινε ένας απλός ψυχρός θεατής

Ο Περιφερειακός Συνδυασμός Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με θέμα: «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στη δίνη της κοινωνικής κρίσης παρέμεινε ένας απλός ψυχρός θεατής, των δραματικών καταστάσεων που βιώνουν οι συμπολίτες μας».

Η κοινωνική ασφυξία δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών στην περιφέρειά μας, η μη ύπαρξη ούτε ενός εργαζόμενου σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, η μεγάλη μείωση των μισθών και συντάξεων, ιδιαίτερα των χαμηλών, τα συνεχή λουκέτα στον επαγγελματικό χώρο, η αδυναμία να έχουν και τα υγιή νοικοκυριά τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή διαβίωση, η φτώχεια, η ανέχεια, οι νέες...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Ενίσχυση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης ζητά η Ελένη Τσιαούση

Την ανάγκη ενίσχυσης του μηχανοκίνητου εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, με ένα 10τονο όχημα ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τα συμβάντα που παρουσιάζονται, τονίζει με αναφορά της, η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα στην αναφορά της η κ. Τσιαούση επισημαίνει ότι: "η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης αποτελεί από τις λίγες υπηρεσίες στην χώρα μας που δεν έχει εφοδιαστεί με νέο μηχανοκίνητο εξοπλισμό και εξαιτίας της μη σωστής...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Η Ελλάδα έγινε πράγματι πειραματόζωο!

Η δημιουργία μιας Ευρώπης δύο (τουλάχιστον) ταχυτήτων, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια εξορκιζόταν ακόμη και ως σκέψη, βρίσκεται πλέον στα σκαριά λόγω της γενικής έξωθεν επίθεσης που δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται το ευρώ, αλλά και των καθυστερήσεων και της αδυναμίας των Ευρωπαίων ηγετών να δώσουν άμεσες και δυναμικές απαντήσεις.

Βερολίνο και Παρίσι προχωρούν ταχύτατα στην αλλαγή των συνθηκών στη πράξη, καθώς φαίνεται ότι για να αποφευχθεί η συνήθης μακρά διαδικασία (με εγκρίσεις από τα κοινοβούλια και ίσως και δημοψηφίσματα) που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας, έχει επιλεγεί ένας διαφορετικός δρόμος...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Φοινικόπτερο 21 χρονών βρέθηκε στο Δέλτα του Έβρου

Τα Φοινικόπτερα πλέον είναι περισσότερα από 1.000 στο Δέλτα του Έβρου και προσφέρουν ένα φανταστικό θέαμα στους επισκέπτες του.

Η παρατήρησή τους πολλές φορές κρύβει κι άλλες εκπλήξεις… Στις 13 Νοεμβρίου 2011 παρατηρήθηκαν 13 δακτυλιωμένα Φοινικόπτερα (Phoenicopterus ruber) στη λιμνοθάλασσα Δράνα.

Από αυτά, τα 7 δακτυλιώθηκαν στην Τουρκία, τα 3 στη Γαλλία, τα 2 στην Ιταλία και το 1 στην Ισπανία...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Οι Ελληνίδες εκδίδονται και ψάχνουν για να βρουν φτηνά νυφικά στην Τουρκία!

Απίστευτη τουρκική προπαγάνδα με αφορμή την κρίση…

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Takvim, σύμφωνα με το οποίο 3.000 Ελληνίδες γίνονται πόρνες, γιατί δεν τα βγάζουν πέρα με την οικονομική κρίση, έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των μειωτικών για την Ελλάδα «ειδήσεων» που κοσμούν σήμερα τον τουρκικό τύπο.

Στο δημοσίευμα της με τίτλο "Η Ελλάδα βγήκε στον δρόμο", η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι 3.000 Ελληνίδες...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου

Συνεδρίασε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αντικείμενο τον Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου για την 3ετία 2012-2014 με τίτλο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2014: ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, υπό την προεδρία του Δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής ανάπτυξης του δήμου, το οποίο περιλαμβάνει έργα, δράσεις και μέτρα υπέρ της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, της βελτίωσης της λειτουργίας των υπηρεσιών και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Sarah Lark - Serie Nube Blanca


01 - En el País de la Nube Blanca.


Londres, 1852. Dos chicas emprenden la travesía en barco hacia Nueva Zelanda. Para ellas significa el comienzo de una nueva vida como futuras esposas de unos hombres a quienes no conocen. Gwyneira, de origen noble, está prometida al hijo de un magnate de la lana, mientras que Helen, institutriz de profesión, ha respondido a la solicitud de matrimonio de un granjero. Ambas deberán seguir su destino en una tierra a la que se compara con el paraíso. Pero ¿hallarán el amor y la felicidad en el extremo opuesto del mundo?


Descargar

Ο Νόμος για τον πετρελαιαγωγό κέρδος ή ζημιά για την τοπική κοινωνία;

Στις 7 Ιουλίου 2011, κατατέθηκε στη Βουλή, Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Για τη λειτουργία ενεργειακών αγορών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, για έρευνα, παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις». Στις 28 Ιουλίου 2011, ψηφίστηκε και έγινε ο αρ. 4001/2011 Νόμος του Κράτους.

Ο Νόμος αυτός, ο οποίος ισχύει από 22 Αυγούστου 2011, οπότε δημοσιεύτηκε στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 179 Α), έχει τεράστιο ενδιαφέρον για όλο τον Έβρο και ιδιαίτερα για την Αλεξανδρούπολη γατί αφορά και το λιμάνι της. Περιλαμβάνει συνολικά 199 άρθρα τα περισσότερα των όποιων αναφέρονται σε...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Η κορυφαία έκθεση του CERN στην Αλεξανδρούπολη

8-18 Δεκεμβρίου, για πρώτη φορά στη Θράκη, ξενάγηση στο CERN μέσα από μια έκθεση

Με τίτλο «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας» η πρώτη περιοδεύουσα έκθεση του CERN στην Ελλάδα γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό, αναβαθμίζοντας τη σχέση μικρών και μεγάλων με την επιστήμη. Αυτό συμβαίνει και στις μέρες μας, σε περιπτώσεις που το ευρύ κοινό δεν μπορεί να δει και να γνωρίσει από κοντά μια σημαντική εγκατάσταση με υπερεθνικό χαρακτήρα, είτε γιατί βρίσκεται μακριά είτε γιατί η ίδια μπορεί να δεχτεί μόνο περιορισμένο αριθμό επισκεπτών η καλύτερη λύση είναι να «πάει» η εγκατάσταση στον κόσμο, μέσω αντιπροσώπου...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18.00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα:

1. Διάφορες Ενημερώσεις - Αιτήσεις.

2. Καθορισμός του αριθμού και των ειδικοτήτων των συμβάσεων μίσθωσης έργου επί τη βάσει των αιτημάτων του ΝΠΔΔ «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ». (εισηγ. κ. Δήμαρχος).

3. Αποδοχή παραίτησης του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Τα τρία σενάρια της επόμενης μέρας στην Ε.Ε.

Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, και ιδίως η Ευρωζώνη, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, που ανάγκασαν ακόμα και τον επίτροπο Ολι Ρεν να παραδεχθεί πως «η κρίση έχει αγγίξει τον πυρήνα του ευρώ» και να εξαπολύσει βολές κατά της καγκελαρίου Μέρκελ, σε μια προσπάθεια να πιέσει για άμεσες, ρηξικέλευθες πολιτικές αποφάσεις, απαλλαγμένες από τις γερμανικές ιδεοληψίες.

Το σκηνικό αυτό πολλαπλασιάζει, φυσικά, την αβεβαιότητα για τα οικονομικά δρώμενα στην...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Πράσινη ανάπτυξη, πράσινα άλογα και πράσινα παπάκια…

Η φωτογραφία είναι αληθινή
Ο Γιώργος Παπανδρέου απολαμβάνει την ανεμελιά ενός απλού βουλευτή, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου την πόλη Κίελο της Γερμανίας, όπου και μίλησε στο Συνέδριο των Γερμανών Πρασίνων για… πράσινη ανάπτυξη, πράσινα άλογα και πράσινα παπάκια…

Πολύ συγκινητικά είναι τα ρεπορτάζ του γερμανικού Τύπου για τον Γ. Παπανδρέου και την παρουσία του στο συνέδριο των Πρασίνων. Είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός -όπως περιγράφεται- των Γερμανών από την...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης - Ένας σπουδαίος Θρακιώτης καλλιτέχνης

Ο Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης είναι μια από τις μεγαλύτερες μουσικές μορφές της παραδοσιακής μας μουσικής και ένας από τους σημαντικότερους και αυθεντικότερους εκπροσώπους της Θρακικής μουσικής παράδοσης.
Ο Δοϊτσίδης (μαζί με το Αηδόνι της Θράκης, το Χρόνη Αηδονίδη) έβγαλε το Θρακιώτικο τραγούδι έξω από τα σύνορα της Θράκης και το διέδωσε στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο αγαπημένος αυτός καλλιτέχνης γεννήθηκε πριν 81 χρόνια στην Καρωτή Διδυμοτείχου, ένα...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

10 Μύθοι και Αλήθειες για τη ζάχαρη

Γράφει η Γεωργία Ρουσινού
Κλινική Διαιτολόγος

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γλυκιά γεύση; Σίγουρα όχι πολλοί, αφού η κατανάλωση ζάχαρης στη χώρα μας έχει υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες (WHO 2008). Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ζάχαρη βλάπτει την υγεία, την καλή κατάσταση των δοντιών, αποτελεί παρασπονδία για τη δίαιτα που ακολουθούν, προκαλεί παχυσαρκία ή διαβήτη. Τελικά, ξέρουμε πραγματικά ποιοι από όλους αυτούς τους ισχυρισμούς αληθεύουν και ποιοι όχι; ...
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Rebecca Brandewyn - Sin Serie


Amores Turbulentos.

Morgana y Rian están condenados a amarse, por más obstáculos y sinsabores que surjan en su camino. El inicio de la relación es ya turbulento.En un juego morboso, el abuelo de Morgana, un excéntrico hacendado irlandés, decide casarla con uno de sus nietos, pero sólo el que consiga seducirla heredará sus tierras y fortuna. Aunque Brian gana la partida y contrae matrimonio con Morgana, la humillación pesará en el corazón de la muchacha. Pero ése no es más que el comienzo. A partir de ahí, el destino los une y los separa a su antojo.Entre aventuras y romances, recorren el mundo el uno en pos del otro. Irlanda, Francia, África, la India y China serán el inmenso escenario de un amor tan tortuoso como inquebrantable



Buscando la Verdad.


En mitad de la montañosa costa de Cornwall, en una inhóspita noche, un famoso bandolero atacó el coche de Verity Collier. Con su fuerza y su halo de misteriosa sensualidad, el salteador de caminos dejó fascinada a la joven, que se dirigía a su nuevo empleo como institutriz de lord Jago Ransleigh, conde de St. Aubyn.Verity no tardó en encariñarse con los hijos del Conde, pero cada vez tenía más sospechas sobre el misterioso padre. ¿Sería él el fascinante bandolero? Consciente de que se había enamorado, Verity decidió que lo único que podía hacer era descubrir la verdad. Sin darse cuenta, su misión la arrastró a un peligroso juego en el que resultaba imposible distinguir a los traidores de los caballeros y en el que las únicas buenas intenciones eran las que provenían de un corazón noble.


Descargar

Διεθνές ρεζίλι θα γίνει το Τελωνείο Κήπων λόγω εφεδρείας

Σύμφωνα με το kentrinews.gr, πρωτόγνωρες καταστάσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Τελωνειακοί υπάλληλοι οι οποίοι υπηρετούν στο Τελωνείο Κήπων στον Έβρο με την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Τ.Υ.Ε.) «στις 65 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, σήμερα υπηρετούν 26 υπάλληλοι και μετά την εφαρμογή του νόμου 4024/11, θα μείνουν μόνο 18 υπάλληλοι, ενώ στο αντίστοιχο τουρκικό Τελωνείο υπηρετούν 104 υπάλληλοι»!...
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Ψάχνουν να βρουν "σταγονίδια" για να πλήξουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων

Πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ο Γ. Παπανδρέου ήταν στις Κάννες και έκανε τη γκάφα της ζωής του με το δημοψήφισμα, άρχισε να πετάει τεχνηέντως, ότι στην Ελλάδα κάποιοι μπορεί και να ετοιμάζουν πραξικόπημα. Πιθανότατα να ήθελε να δικαιολογήσει τη δική του αποτυχία βάζοντας φιτιλιές στον ελληνικό λαό που ακούει Χούντα και παθαίνει αμόκ.

Μετά από το ατόπημα του κ. Παπανδρέου αρκετοί ήταν αυτοί που υπονόησαν ότι κάτι γίνεται στο στρατό, κυρίως μετά την «εισβολή» αποστράτων στο Υπουργείο Άμυνας και κυρίως τις ξαφνικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, λίγες ώρες πριν...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Επίσκεψη Μανώλη Όθωνα στον Έβρο για τη μετανάστευση

Για άλλη μια φορά εξαγγελίες για ένα νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, ελπίδες για βελτίωση της κατάστασης από… του χρόνου (!) και εγκαθίδρυση στον Έβρο Κέντρων Υποδοχής

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλης Όθωνας, επισκέφθηκε το Σάββατο το Νομό Έβρου και συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες, με σκοπό όπως αναφέρθηκε, η επιθεώρηση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή από τα κύματα παράνομης μετανάστευσης.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τα Τμήματα Συνοριακής...» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Επισκέψεις Χατζηκωνσταντίνου σε Φέρες και Ορεστιάδα

Συνεχίζοντας τις επαφές με εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής ο Επικεφαλής του Επιμελητηριακού συνδυασμού «Ο Έβρος Μπροστά» Κώστας Χατζηκωνσταντίνου επισκέφθηκε την περιοχή των Φερών, αλλά και την αγορά της Ορεστιάδας.

Στις Φέρες ο επικεφαλής του συνδυασμού, συνοδευόμενος από υποψηφίους, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών αλλά και με επαγγελματίες των οποίων η αγωνία για το μέλλον ήταν έκδηλη. Η περιοχή, η οποία στηρίζεται στο αγροτικό εισόδημα, έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για το μέλλον μέσα από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Επιχειρησιακό και Στρατηγικό Σχέδιο Δήμου Διδυμοτείχου

Μια έκθεση ιδεών που στοίχισε 23.000 ευρώ

του Στέφανου Σιναπίδη

Παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες το νέο Επιχειρησιακό και Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Διδυμοτείχου για τα έτη 2012 - 2014, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης». Η παρουσίαση έγινε με την μορφή 15σέλιδου κειμένου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ μετά από μερικές μέρες παρουσιάστηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας που το διεκπεραίωσε, στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης όπως ο νόμος ορίζει. Είχε πραγματοποιηθεί και μία παρουσίαση στους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων...»
» Διαβάστε τη συνέχεια...»

Search This Blog

Followers